Klanten aan het woord

Wat zeggen onze pilots over het gebruik van IMPACT? Zij zijn vanaf het begin betrokken geweest, hun bevindingen en adviezen zijn meegenomen in de ontwikkeling van IMPACT. Lees ook het verhaal van Rick Brants, IMPACT ontwikkelaar.

‘'Met deze volgende stap, leggen we een goede basis voor de koppeling met boordcomputers'. ’
IMPACT fase 2

IMPACT fase 2

Directeur TANS | TANS

Op 1 juni gaat de eerste versie van IMPACT live. Opdrachten komen vanuit TALIS in IMPACT waar ze gepland kunnen worden. Een rit plannen kan door het slepen van trajectzendingen of door gebruik te maken van de lassofunctie op de kaart. Door resources met kosten aan een rit toe te kennen ontstaat er een voorcalculatorisch resultaat. Als er tijdens de rit tolkosten ontstaan dan worden deze vooraf aan de rit toegekend. Er kan een ritbon of CMR geprint worden.

Er wordt nu gestart met het toevoegen van taken die aan een rit toegevoegd kunnen worden, zoals tanken, spoelen, omkoppelen etc. Taken kennen een bepaalde normtijd en er kunnen kosten aan toegekend worden die onderdeel vormen van de gehele ritprijs. 'Met deze volgende stap, leggen we een goede basis voor de koppeling met boordcomputers'.

‘Vroeger stond alles in verschillende applicaties en nu hebben we er eentje’

John van Loon

Planner | Van Dingenen Transport b.v.

We hebben een planningsafdeling met zo’n 8 planners. Het lastige in ons werk is om het last-minute werk goed in te plannen. Dat komt steeds vaker voor. Verandering zit ‘m in het feit dat mensen steeds kritischer worden. Ze willen op ieder moment van de dag weten waar hun zending zich bevindt. Klanten vragen vooraf zendingen aan te melden bij particulieren, telefonisch, per SMS of email.

Er was behoefte aan een visueel pakket met meer interactie naar de planner en chauffeur toe en zodoende beter sturing te geven. Het meest unieke aan IMPACT is dat er meerdere modules die wij nu los gebruiken in 1 systeem geïntegreerd kunnen worden. Vroeger stond alles in verschillende applicaties en nu hebben we er eentje, dat merken we.

Voorheen hadden we een order op het scherm staan en moesten we kijken waar het adres was. Hiervoor moesten we Streetview apart openen. Nu kunnen we met 1 muisklik op ritniveau Streetview openen en zien we of de plek goed bereikbaar is. Automatisering staat niet stil. Mensen willen steeds meer informatie krijgen. Daar moet steeds meer op worden ingesprongen, alles gaat tegenwoordig via de computer.

Ontdek meerSluiten
John van Loon
‘Ik ben trots op de architectuur waar IMPACT op gebouwd is’
Rick Brants

Rick Brants

Ontwikkelaar | TANS b.v.

De grootste hobbel die we bij de ontwikkeling van IMPACT hebben moeten nemen is dat we een component gebruikten voor het afdrukken en ontwerpen van documenten.

Het probleem dat we hierbij tegenkwamen was dat we vrije velden wilden ondersteunen en dit component deed dat niet.

We zijn toen op zoek gegaan naar een ander component die de vrije velden wel kan ondersteunen. Toen we dit vonden hebben we in minder dan 2 dagen het oude component uitgefaseerd en het nieuwe component geïmplementeerd.

Dit helemaal naar onze eigen wensen en behoeften.

Ontdek meerSluiten